Presedintele zonei euro, Jeroen Dijsselbloem, a dat asigurari miercuri ca vrea sa "pastreze Grecia in zona euro", avertizand ca este "prea devreme" pentru a prezice rezultatul negocierilor, transmite AFP.

Jeroen Dijsselbloem si Yanis VaroufakisFoto: Consiliul European

"Eforturile mele continua sa se concentreze asupra unei modalitati incredibile de a mentine Grecia in zona euro", a adaugat actualul presedinte al Eurogroup, care este si ministrul olandez al Finantelor, raspunzand unor intrebari in fata comisiei parlamentare de Finante.

"Cred ca orice predictie este prematura", a adaugat Jeroen Dijsselbloem, estimand ca "oamenii trag concluzii pripite".

Totusi, trebuie sa se ajunga la un acord "cat mai repede posibil", pentru a evita ca grecia sa intre in incapacitate de plata, a avertizat seful Eurogroup, adaugand ca "cu cat Grecia va avea nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la un acord, cu atat daunele suferite de economia greaca vor fi mai importante".

Eurogroupul, care urmeaza sa se reuneasca joi la Luxembourg, "ramane deschis la propunerile grecesti": "intrebarea este daca ele vor veni in timp util", a adaugat liderul european.

"Fara propuneri, nu putem sa ne facem o opinie", astfel incat sansele ajungerii la un acord joi sunt "minime", a adaugat Jeroen Dijsselbloe.