Presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a acuzat guvernul grec ca isi inseala alegatorii dupa ce premierul Alexis Tsipras a spus ca cei de la care se asteapta salvarea Greciei, creditoriii internationali, au incercat sa "umileasca" tara, transmite BBCNews online.

Presedintele Comisiei Europene a declarat ca guvernul grec nu a spus adevarul despre propunerile sale de salvare. "Invinovatesc guvernul grec ca a spus oamenilor lucruri care nu sunt in concordanta cu ceea ce i-am spus eu prim-ministrului grec", a declarat Juncker.

Domnul Tsipras a spus ca creditorii vor sa ridice TVA la electricitate. Alti ministri greci au criticat sugestiile creditorilor de crestere a impozitului pe vanzarile pe medicamente. Cu toate acestea, domnul Juncker a spus: "Eu nu sunt in favoarea, si prim-ministrul stie, cresterii TVA la medicamente si energie electrica. Aceasta ar fi o greseala majora".

"Dezbaterea din Grecia si din afara Greciei ar fi mai usoara daca guvernul grec ar spune exact ceea ce propune Comisia", a adaugat el.

Ministrul grec de Finante Yanis Varoufakis sustine ca, printre propunerile UE pentru salvarea Greciei de la faliment, este si cea a cresterii TVA: "Juncker, fie nu a citit documentul pe care i l-a dat lui Tsipras, fie l-a citit si a uitat despre propunerea aceasta".