Toti leii si tigrii care au disparut in urma inundatiilor grave care au distrus gradina zoologica din Tbilisi au fost gasiti morti, in timp ce bilantul victimelor a crescut la 16, relateaza Mediafax citand AP.

Ultimii lei si tigri disparuti au fost descoperiti marti, in timp ce apele au inceput sa se retraga din capitala georgiana, calmand temerile populatiei. Despre un jaguar nu se stie nimic, insa autoritatile gradinii zoologice sustin ca au putine sperante ca acesta ar fi supravietuit.

Bilantul victimelor in urma acestor inundatii a crescut la 16, marti, dupa descoperirea cadavrului unei femei disparute, a anuntat politia. Sapte persoane sunt inca date disparute dupa ce ploile intense care au inceput sambata au transformat un curs de apa care traverseaza orasul intr-un torent care a distrus case si drumuri. Aproximativ 40 de familii si-au pierdut locuintele.

Purtatoarea de cuvant a gradinii zoologice, Mziia Sarasidze, a declarat ca opt lei, toti cei sapte tigri ai gradinii zoologice si cel putin doi dintre cei trei jaguari au fost ucisi. Doar doi dintre cei 14 ursi ai gradinii zoologice au supravietuit, in timp ce noua dintre cei 17 pinguini au murit, a declarat ea.

Ivane Daraseliia, veterinarul sef al gradinii zoologice, a declarat ca echipa a gasit marti cadavrele a trei lei, un tigru si doi lupi.

Un leu alb tanar pe nume Shumba, una dintre atractiile gradinii zoologice, a fost gasit duminica impuscat in cap. Majoritatea animalelor au murit atunci cand apa si noroiul le-au invadat custile.

Inundatiile au provocat moartea a sute de caini fara stapan de la un adapost privat din apropiere de gradina zoologica.