Ministrul adjunct al apararii de la Moscova, Anatoly Antonov, a acuzat marti NATO ca incearca sa atraga Rusia intr-o noua cursa a inarmarii, informeaza agentia de stiri RIA, preluata de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tot marti, Vladimir Putin a declarat ca Rusia isi va mari anul acesta arsenalul nuclear cu peste 40 de rachete balistice intercontinentale.

"Peste 40 de rachete balistice intercontinentale noi, capabile sa patrunda si prin cel mai avansat tehnologic sistem de aparare anti-racheta, vor fi adaugate arsenalului nuclear anul acesta", a sustinut presedintele rus la o expozitie militara.

Rachetele balistice intercontinentale au o raza minima de actiune de 5.500 de km. Putin nu a dat detalii despre tipul de rachete vor fi adaugate arsenalului nuclear.

Liderul de la Kremlin a declarat in mai multe randuri ca Rusia trebuie sa-si mentina puterea nucleara pentru a contracara ceea ce el spune ca sunt amenintari de securitate in crestere si ca Moscova isi rezerva dreptul de a stabili arme nucleare in Crimeea.

Intercontinental ballistic missiles have a minimum range of more than 5,500 km (3,400 miles). Putin gave no more details of which missiles were being added to the nuclear arsenal. He has said several times that Russia must maintain its nuclear deterrence to counter what he sees as growing security threats, and Moscow reserves the right to deploy nuclear weapons in Crimea.

Ministerul rus de Externe a criticat luni planul NATO de a instala echipamente militare suplimentare in state est-europene, inclusiv in Romania, exprimand speranta ca ratiunea va prevala pentru a nu se ajunge la "o confruntare militara" cu "consecinte grave".

Pentagonul intentioneaza sa stationeze armament greu, intre care tancuri, precum si 5.000 de militari in cateva state est-europenesi in tarile baltice, au declarat oficiali americani si din cadrul NATO, in eforturile de disuasiune a unei agresiuni ruse in Europa.