Liderul Al-Qaida in Yemen, Nasser al-Wahishi, a fost vizat saptamana trecuta de atacul unei drone americane, a informat luni seara Washington Post, care citeaza responsabili americani, noteazaAgerpres.

Potrivit acestor responsabili neindentificati, inca nu se stie daca acest conducator al Al-Qaida a fost ucis, neexistand deocamdata o confirmare oficiala.

CNN, care se citeaza doi responsabili ai securitatii nationale in Yemen sub protectia anonimatului, afirma ca acest inalt responsabil al Al-Qaida ar fi fost ucis vineri in regiunea Hadramout, la est de Aden.

Al-Qaida in Yemen, numita si Al-Qaida in Peninsula Arabica (AQPA), este considerata de Washington aripa cea mai periculoasa a miscarii islamiste radicale, aminteste AFP.

SUA anuntasera in octombrie 2014 ca ofera 45 de milioane de dolari ca recompensa pentru capturarea a opt conducatori ai grupului, intre care si seful acestuia, Nasser al-Wahishi. AQPA s-a nascut in ianuarie 2009 din fuziunea aripilor saudita si yemenita ale Al-Qaida.

Aceasta dualitate se observa in conducerea organizatiei. Seful AQPA este un yemenit evadat din inchisoare in 2006, care a fost desemnat in 2013 drept adjunct al sefului retelei Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri.

Un inalt responsabil al organizatiei Al-Qaida in Peninsula Arabica (AQPA), Nasser Al-Ansi, care a revendicat in numele gruparii extremiste atacul impotriva Charlie Hebdo, a fost ucis de o drona americana in Yemen, a anuntat la inceputul lunii mai AQPA.