Ucraina şi Republica Moldova desfăşoară un război hibrid împotriva Transnistriei, a declarat ministrul transnistrean de Externe Nina Ştanski într-un interviu pentru Canalul 5 din Sankt Petersburg, relatează Sputnik, citate de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Transnistria speră că Rusia o va proteja, în cazul în care Ucraina va decide să o invadeze, a declarat Ştanski. "Locuitorii din Transnistria ştiu bine că Rusia nu îi va abandona", a adăugat ea.

Potrivit oficialului transnistrean, Ucraina şi Republica Moldova desfăşoară un război hibrid împotriva acestei regiuni. Deşi nu există o ameninţare militară directă, atât Kievul, cât şi Chişinăul au început o blocadă economică, un război al informaţiilor şi folosesc diferite metode de izolare, a adăugat ea.

În această situaţie, susţine Ştanski, "speranţa transnistrenilor este în Rusia", adăugând că Tiraspolul este recunoscător sprijinului politic şi asistenţei economice oferite de Rusia.

Fără ajutorul Rusiei, regiunea ar fi afectată de o criză socio-economică gravă, a adăugat ea.

Tiraspolul şi Moscova au denunţat în mai multe rânduri "blocada economică" impusă de Republica Moldova şi Ucraina regiunii separatiste după ce Kievul a decis consolidarea măsurilor de securitate şi control la frontiera cu Republica Moldova în regiunea transnistreană.