Autoritatile germane incercau, joi, sa stabileasca ce grup este responsabil de atacul cibernetic care ar putea forta Parlamentul german sa isi refaca reteaua de computere de la zero, relateaza DPA, in pagina electronica, citata de Mediafax.

BundestagFoto: Dani Rockhoff

Un Guvern strain este suspectat de lansarea unui atac impotriva Bundestag, a declarat joi pentru DPA un oficial guvernamental de rang inalt.

Desi mare parte din speculatii se concentreaza pe Rusia in presa germana, nicio tara nu a fost indicata decisiv in ancheta.

Presedintele Biroului federal pentru protectia Constitutiei, Hans-Georg Maassen, s-a declarat ingrijorat ca este vorba despre "un atac cibernetic al unui serviciu strain".

"Serviciul meu a confirmat in mod repetat ca atacurile cibernetice ale serviciilor ruse sunt foarte sofisticate si creeaza o mare ingrijorare", a declarat el, fara sa nominalizeze direct Rusia.

Maassen a calificat drept "formidabil" actualul atac asupra sistemului informatic al Bundestag.

Biroul sau a fost alertat de Bundestag in legatura cu acest atac la 12 mai, dar nu s-a mai implicat in subiect de atunci, a declarat el.

Biroul federal pentru securitate si tehnologia informatiei (BSI) a declarat pentru DPA, joi, ca nu vrea sa comenteze pe tema spargerii sistemului de computere al Parlamentului german.

"Pentru ca sunt intr-un proces in desfasurare, nu vrem sa spunem nimic", a declarat presedintele BSI Michael Hange la conferinta privind securitatea cibernetica de la Potsdam, in apropiere de Berlin.