Laureatul Nobel britanic Tim Hunt si-a dat demisia din postul de profesor al universitatii britanice University College London dupa ce a declarat ca cercetatoarele ar trebui sa lucreze in laboratoare segregate, relateaza Reuters.

Hunt, in varsta de 72 de ani, a declarat a facut urmatoarele observatii in cadrul unei conferinte sustinute luni la Seul (Coreea de Sud):

"Sa va spun despre probelemele mele cu fetele. Trei lucruri se intampla cand sunt in laborator: te indragostesti de ele, ele se indragostesc de tine iar apoi, cand le critici, plang."

Hunt, castigator al premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicina in 2011, a mai declarat in cadrul conferintei ca are reputatia de a fi sovin. Si-a cerut scuze miercuri, spunand ca era sincer si ca a intentionat ca afirmatiile sale sa fie "usurele".

"Tim Hunt a demisionat astazi din postul de Profesor Onorific in cadrul Facultatii de Stiinte ale Vietii din cadrul UCL, in urma comentariilor despre femeile din domeniul stiintific pe care le-a facut in data de 9 iunie la World Conference of Science Journalists", a anuntat joi, intr-o declaratie de presa University College London.

"UCL a fost prima universitate din Anglia care a admis studenti de sex feminin in termeni egali cu cel barbati, si universitatea crede ca acest rezultat este compatibil cu angajamentul nostru fata de egalitatea de sex", mai arata reprezentantii institutiei universitare.