Guvernul german este total impotriva unui al treilea program de ajutor pentru Grecia, chiar daca se ajunge la un acord de tipul bani versus reforme intre Atena si creditorii sai internationali, scrie cotidianul german Bild, citat de Reuters.

BundestagFoto: Dani Rockhoff

In schimb, programul actual de ajutorare, cel de al doilea de care beneficiaza Grecia, ar putea fi extins, adaugandu-se fonduri de la alte programe - precum programul de 10,9 miliarde de euro conceput initial pentru salvare a bancilor elene, insa care nu au fost necesari, mai arata publicatia germana.

Totusi, acest lucru s-ar putea intampla numai daca Atena este dispusa sa implementeze reforme substantiale, scrie Bild.

"Nu vrem sa ne facem oamenii sa sangereze doar pentru ca cei aflati la putere in Grecia nu isi fac treaba", ar fi declarat un membru al guvernului de la Berlin, citat de cotidian.

Cancelarul german Angela Merkel se confrunta cu o opozitia in crestere in randul conservatorilot cand vine vorba de ipoteza acordarii de noi fonduri Greciei.

Refuzul Atena pentru a accepta noi reforme economice intoarce o minoritate tot mai mare din randul conservatorilor lui Merkel impotriva perspectivei deblocarii unei transe finala din cel de al doilea plan de salvare a Greciei sau a acordarii unui al treilea program financiar.