Autoritatile iraniene au deschis o ancheta dupa ce un obuz a cazut intr-un parc din apropierea orasului turistic Ispahan (centru), a anuntat joi agentia oficiala Irna, precizand ca parcul este situat intr-o zona unde se gasesc mai multe baze militare, relateaza AFP.

"Caderea unui obuz in parcul Sepahan shahr, situat la periferia sudica a Ispahan, nu a provocat pagube", au precizat autoritatile din Ispahan intr-un comunicat de presa, adaugand ca a fost dispusa efectuarea unei anchete si ca "publicul va fi informat de rezultate".

Garzile Revolutionare, armata de elita a regimului, au dezmintit informatiile publicate de site-urile de stiri potrivit carora doua obuze au fost lansate accidental catre parc in timpul unor exercitii militare.

"Negam categoric aceasta informatie", a declarat Ramezan Sharif, purtator de cuvant al Garzilor Revolutionare, citat miercuri seara se agentia lor oficiala de stiri sepahnews.

"Nicio unitate a Garzilor Revolutionare nu a efectuat exercitii militare si nu a lansat obuze" miercuri, a declarat Sharif, denuntand o "informatie falsa".

Ispahan, un oras cu circa 2 milioan de locuitori, este principalul oras turistic al Iranului.