Politia egipteana a ucis doi presupusi militanti islamisti langa templul antic Karnak, din orasul Luxor, iar un atacator sinucigas a detonat explozibilul pe care il avea asupra sa in apropierea cunoscutului obiectiv turistic, fara a face victime, au declarat oficiali citati de Associated Press.

Ministerul egiptean al Sanatatii a anuntat ca patru persoane, dintre care doi politisti, au fost ranite in schimbul de focuri de miercuri, transmite Mediafax.

Potrivit oficialilor, doar cativa turisti si cetateni egipteni se aflau in templu in momentul atacului sinucigas.

Oficialii, care s-au exprimat sub protectia anonimatului, au precizat ca politia a dejucat alte doua atacuri sinucigase care vizau de asemenea complexul de la Karnak, situat pe Valea Nilului, una dintre principalele atractii turistice ale Egiptului, care concureaza cu piramidele din Giza.

Luxor, un oras din sudul tarii vizitat de milioane de turisti straini si egipteni in fiecare an, gazduieste unele dintre cele mai faimoase temple antice si morminte faraonice din Egipt, inclusiv mormantul lui Tutankhamon. Orasul a fost insa afectat grav de o scadere drastica a numarului vizitatorilor, de la declansarea revoltei in Egipt in 2011.