Rebelii sirieni au anuntat marti ca au cucerit o baza importanta a armatei guvernamentale din apropiere de orasul Daraa, in sudul Siriei, relateaza Washington Post in pagina electronica, citata de Mediafax.

Frontul de Sud al Armatei Siriene Libere a reusit marti dupa-amiaza "sa elibereze" Liwa 52 (Brigada 52), a anuntat, prin telefon, purtatorul de cuvant al acestei aliante armate moderate, Issam al-Reis. Brigada 52 este cea mai mare baza militara din provincia Daraa, la granita Siriei cu Iordania, si este importanta pentru securizarea cailor de acces spre capitala Damasc.

Guvernul de la Damasc nu a putut fi contactat pentru a confirma acest anunt.

Atacul de marti ar marca un nou succes pentru rebelii moderati din cadrul Frontului de Sud, care primesc arme si ssustinere financiara din partea unor tari arabe.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupari teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Potrivit Washington Post, bilantul victimelor conflictului ajunge la aproximativ 220.000 de morti.