Coreea de Sud a raportat un salt in cazurile de MERS (Sindromul respirator viral din Orientul Mijlociu) om conditiile in care un barbat de 80 de ani a devenit a opta victima a epidemiei din tara iar alte tari asiatice incep sa ia masuri preventive impotriva bolii, informeaza Reuters.

Autoritatile sud-coreene au inchis aproape 2.000 de scoli si au anuntat ca mai putin de 10 persoane ce au sfidat carantina au fost localizate si duse inapoi acasa. In cateva cazuri, acestea au fost localizate cu prin intermediul telefoanelor mobile.

Malaiezia si-a sfatuit cetatenii sa evite Coreea de Sud, iar Singapore a amanat sau anulat excursiile scolare acolo, desi Organizatia Mondiala a Sanatatii a informat ca apreciaza ca Seulul va fi capabil sa controleze raspandirea virusului cu masurile adecvate.

Ministerul sanatatii a anuntat 23 de noi infectii, ducand totalul la 87. Coreea de Sud are acum al doilea cel mai mare numar de infecti din lume dupa Arabia Saudita, potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor.

Ultimul pacient cu MERS ce a murit in Coreea de Sud a fost spitalizat pentru pneumonie cand a fost infectat, au spus autoritatile orasului Daejeon. S-a confirmat ca a luat virusul de la alt pacient din spital.

Subliniind ingrijorarea privind raspandirea maladiei, autoritatile sud-coreene au declarat ca vor urmari telefoanele mobile a circa 2.500 de persoane aflate in carantina ce ar fi putut fi in contact cu pacienti MERS. Unii dintre cei in carantina sunt unitati spitalicesti, dar cei mai multi sunt acasa.