In marja summitului G7, presedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker sustine ca premierul grec Alexis Tsipras nu a trimis propunerea Greciei, asa cum promisese, si il acuza ca si-a mintit propriul Parlament despre negocierile pentru un nou acord, relateaza The Guardian.

Jean-Claude JunckerFoto: Comisia Europeana

Juncker l-a acuzat pe Tsipras ca a subminat negocierile asupra termenilor pentru un bailout al Greciei si ca a mintit Parlamentul grec.

Evident furios, Juncker a declarat ca i-a spus lui Tsipras, in timpul unei intalniri desfasurate miercuri seara ca exista "spatiu de negociere" insa a insistat ca Grecii nu au fost dispusi sa ia parte la discutii aprofundate. In schimb, Tsipras a promis sa ii trimita propunerea sa in ziua urmatoare, iar Juncker inca asteapta duminica sa o primeasca.

Alexis Tsipras a promis ca pana joi seara va przenta o a doua propunete. Apoi a spus ca o va prezenta vineri. Iar apoi a spus ca va telefona sambata. Insa nu am primit propunerea in discutie, asa ca sper ca o voi primi in curand. as vrea sa am acea oferta greaca", a declarat presedintele CE.

Juncker le-a mai spus reporterilor ca i-a transmis lui Tsipras ca el continua sa excluda ideea unui Grexit - "pentru ca nu vreau sa vad asta"- insa i-a mai spus premierului grec ca nu poate "scoate un iepure dintr-o palarie".