Sanctiunile occidentale impotriva Rusiei trebuie mentinute pana la "respectarea suveranitatii Ucrainei", au stabilit presedintele SUA, Barack Obama, si cancelarul Germaniei, Angela Merkel, inainte de inceperea summitului G7, informeaza Mediafax.

"Trebuie sa mentinem sanctiunile pana cand Rusia va respecta suveranitatea Ucrainei", au stabilit cei doi lideri in cursul intrevederii desfasurate inainte de summitul G7.

Potrivit Le Figaro, Obama si Merkel au evocat si rolul pe care Acordul transatlantic (TTIP, aflat in curs de negociere) il poate juca pentru promovarea "cresterii economice si crearii locurilor de munca pe ambele maluari ale Atlanticului".

Grupul tarilor puternic industrializate (G7) va discuta modalitati pentru contracararea actiunilor Rusiei, a afirmat presedintele Statelor Unite, Barack Obama, care a fost intampinat de cancelarul german, Angela Merkel, la sosirea in landul Bavaria. "Mesajul meu pentru poporul german este simplu: suntem recunoscatori pentru prietenie si pentru coordonare", a declarat Obama.

"Vom sta impreuna, ca aliati inseparabili in Europa si in lume", a dat asigurari Obama, criticand "agresiunile" Rusiei, pe fondul intensificarii confruntarilor din estul Ucrainei.

"In pofida diferentelor existente, Germania considera Statele Unite un prieten si un partener esential", a declarat Angela Merkel.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a sosit duminica dimineata in Germania, unde va participa la summitul G7, organizat intr-o statiune montana din landul Bavaria.

Summitul Grupului G7 - Marea Britanie, Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia si SUA - se desfasoara in statiunea Garmisch-Partenkirchen, situata langa orasul german Elmau si in apropierea frontierei cu Austria.