Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a sosit duminica dimineata in Germania, pentru a participa la summitul G7, care incepe duminica dupa-amiaza intr-o statiune montana din landul Bavaria, informeaza Wall Street Journal in editia online. Obama a declarat ca G7 va discuta modalitati pentru contracararea actiunilor Rusiei. Grupul tarilor puternic industrializate (G7) va discuta modalitati pentru contracararea actiunilor Rusiei, afirma presedintele Statelor Unite, Barack Obama, care a fost intampinat de cancelarul german, Angela Merkel, la sosirea in landul Bavaria.

"Mesajul meu pentru poporul german este simplu: suntem recunoscatori pentru prietenie si pentru coordonare", a declarat Obama.

"Vom sta impreuna, ca aliati inseparabili in Europa si in lume", a dat asigurari Obama, criticand actiunile Rusiei, pe fondul intensificarii confruntarilor din estul Ucrainei.

"In pofida diferentelor existente, Germania considera Statele Unite un prieten si un partener esential", a declarat Angela Merkel.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a sosit duminica dimineata in Germania, unde va participa la summitul G7, organizat intr-o statiune montana din landul Bavaria.

Summitul Grupului G7 - Marea Britanie, Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia si SUA - se desfasoara in statiunea Garmisch-Partenkirchen, in apropierea frontierei cu Austria.