Rusia depune eforturi pentru aplicarea Acordului de la Minsk, da asigurari presedintele rus, Vladimir Putin, cerand Statelor Unite si Uniunii Europene sa exercite influenta asupra Administratiei prooccidentale de la Kiev pentru sporirea autonomiei regiunilor Donetk si Lugansk.

"Noi facem totul si vom continua sa facem tot ceea ce depinde de noi pentru a exercita influenta asupra autoritatilor din republicile autoproclamate Donetk si Lugansk. Dar nu depinde totul de noi. Partenerii nostri din Europa si din SUA trebuie sa exercite o influenta adecvata asupra autoritatilor de la Kiev pentru a aplica in totalitate Acordul de la Minsk", a spus Putin intr-un interviu acordat Corriere della Sera, potrivit Mediafax.

"In mod concret, este necesara modificarea Constitutiei Ucranei, pentru a se garanta drepturi de autonomie republicilor nerecunoscute", a insistat Putin, referindu-se la autoproclamatele republici separatiste Donetk si Lugansk.

"Apoi, este necesara o lege pentru organizarea alegerilor locale si pentru o amnistie", a subliniat presedintele Rusiei.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in martie 2014, s-a soldat pana acum cu peste 6.400 de morti. In ultimele zile, confruntarile militare intre armata ucraineana si insurgentii prorusi s-au intensificat.