Sanctiunile economice adoptate de Uniunea Europeana impotriva Rusiei ar urma sa fie prelungite pana in ianuarie, transmite AFP, care citeaza surse concordante.

Aceste sanctiuni expira la sfarsitul lunii iulie.

"Ar urma sa fie prelungite pentru sase luni", in cadrul summitului european de la finele lui iunie, a declarat o sursa europeana. In opinia sefilor de stat si de guvern, "aceste sanctiuni sunt aliniate cu calendarul de aplicare a acordului de la Minsk", respectiv finele lui 2015, a explicat aceasta sursa.

Acordul de incetare a focului, semnat in februarie, prevede masuri progresive de incetare a conflictului dintre separatistii pro-rusi si Kiev, soldat cu peste 6.400 de morti.

Daca acordul a fost in general respectat, acest lucru nu a impiedicat lupte sporadice, cu un nou acces de violente miercuri, in jurul orasului Mariinka din apropiere de Donetsk.

"Sanctiunile sectoriale vor fi reconfirmate pana in ianuarie anul viitor. Va urma apoi o evaluare pentru o eventuala noua reconfirmare", a declarat sursa europeana.

"Exista deja un acord politic pentru prelungirea sanctiunilor, deci stim la ce sa ne asteptam", a confirmat o alta sursa.