Premierul grec Alexis Tsipras, in pline negocieri extrem de dificile cu UE si le FMI, a avut vineri o discutie cu presedintele rus Vladimir Putin despre "cooperarea energetica" si economica dintre cele doua tari, a anuntat guvernul grec, intr-un comunicat citat de AFP.

"Subiecte privind cooperarea dintre cele doua tari in sectoarele energiei si si antreprenoriatului au fost discutate in vederea participarii lui Alexis Tsipras la summitul economic de la Sankt Petersburg" in perioada 18 - 20 iunie, a afirmat guvernul de la Atena.

Aceasta discutie telefonica intervine dupa decizia Greciei de a amana plata datoriilor catre FMI pentru finele lui iunie, ceea ce ii permite sa castige putin timp in speranta incheierii unui acord.

Kremlinul a precizat, tot intr-un comunicat, ca discutia a vizat "masuri practice legate de realizarea acordurilor incheiate in cadrul recentei vizite a lui Alexis Tsipras in Rusia si in special constructia prevazuta de infrastructuri gazeifere pe teritoriile Turciei si Greciei".