Trupe rusesti de recunoastere au efectuat exercitii de lupta in regiunea separatista moldoveana Transnistria, informeaza Sputnik News. In timpul exercitiilor, militarii rusi au luat parte la actiuni de lupta impotriva unui inamic simulat, actiuni de au presupus o varietate de sarcini tactice si operative, potrivit unui anunt facut de Districtul Militar de Vest al Federatiei Ruse.

Exercitiile au inclus organizarea unor cautari, observarea si monitorizarea inamicului simulat, deblocarea unor sisteme de securitate si penetrarea sub acoperire in instalatii cruciale in vederea obtinerii de informatii secrete.

"Militarii au efectuat un raid asupra unui post inamic simulat si alte elemente de formare tactica si speciala. De asemenea, cercetasii au gasit solutii la probleme practice in organizarea cautarii, observarii si supravegherii subiectului, au practicat spargerea securitatii si patrunderea sub acoperire in instalatii de importanta critica cu scopul de a obtine informatii secrete", se arata intr-un comunicat de presa trannsmis de Districtul Militar de Vest.