Curtea de Casatie din Cairo a anulat joi abandonarea acuzatiilor de complicitate la uciderea a 846 de protestatari in timpul revoltei din 2011 decisa de o instanta in favoarea fostului presedinte egiptean Hosni Mubarak si a anuntat ca va pronunta o noua sentinta la 5 noiembrie, relateaza AFP si Reuters, citate Agerpres.

Hosni MubarakFoto: AGERPRES

In iunie 2012, Mubarak a fost condamnat in prima instanta la inchisoare pe viata pentru complicitate la uciderea acestor protestatari in timpul revoltei populare din 2011, care a condus la inlaturarea sa de la putere. La 29 noiembrie 2014, un alt tribunal a ordonat abandonarea acestor acuzatii, absolvindu-l astfel pe Mubarak. Parchetul a introdus recurs si Curtea Suprema a acceptat miercuri acest recurs, anuland sentinta din noiembrie.

Mubarak, care a condus Egiptul cu o mana de fier timp de trei decenii, a petrecut deja cel putin trei ani de inchisoare in alte dosare impotriva sa. Luna trecuta, fostul presedinte egiptean si cei doi fii ai acestuia au fost condamnati la cate trei ani de inchisoare fara drept de eliberare conditionata, intr-un dosar de coruptie.