Un islamist prezumtiv in varsta de 26 de ani, aflat sub supravegherea FBI, a fost ucis marti dimineata la Boston, in nord-estul Statelor Unite, dupa ce a amenintat agentii federali cu un cutit, scrie AFP.

Usaama Rahim a fost ucis in fata unei farmacii din Boston dupa ce a refuzat sa raspunda mai multor apeluri de a arunca din mana un cutit de tip militar, a explicat comisariatului politiei din acest oras, intr-o conferinta de presa.

Acesta era cautat de autoritatile federale pentru "informatii legate de terorism", a spus comisarul William Evans, refuzand insa sa comenteze informatiile potrivit carora tanarul s-ar fi radicalizat in Siria.

Potrivit sursei citate, politistii l-au abordat marti pentru a-l interoga, nu pentru a-l aresta. Acestia nu aveau mandat de arestare dar o inregistrare video il arata pe suspect "apropiinduse" in timp ce politistii se indepartau: "vietile lor erau in pericol cand cei doi agenti au tras", potrivit sefului politie din Boston.

Usaama Rahim a fost impuscat de doua ori, in piept si in abdomen.

Fratele suspectului, Ibrahim Rahim, imam si educator islamic, spune ca fratele sau a fost impuscat de trei ori in spate in timp ce astepta autobuzul pentru a merge la munca.

Potrivit presei americane, tanarul era originar din Orientul Mijlociu. Fratele sau mai mare a absolvit universitatea din Medina, in Arabia Saudita.