Fostul cancelar german Helmut Kohl, in varsta de 85 de ani, a suferit doua interventii chirurgicale succesive si "se simte bine, avand in vedere circumstantele", potrivit unui comunicat emis marti de biroul sau, citat de AFP.

Helmut KohlFoto: Agerpres

Kohl a fost operat la sold la inceputul lunii mai si a suferit "apoi o alta interventie", a informat biroul sau, fara a detalia, in contextul in care presa anuntase anterior ca acesta este internat la terapie intensiva de trei saptamani.

Helmut Kohl "a trecut cu bine" de prima operatie, a precizat biroul sau, care administreaza afacerile sale curente, atat ca fost cancelar cat si ca fost parlamentar.

In urma celei de-a doua operatii, el "va urma un program de recuperare din cauza noului sau sold", o activitate pe care intentioneaza sa o combine cu vacanta, potrivit aceleiasi surse.

Anterior, saptamanalul Der Spiegel a relatat ca liderul conservator, artizan al reunificarii tarii si care detine recordul de longevitate in fruntea Cancelariei germane, cu patru mandate de cate patru ani (1982-1998), a fost supus unei operatii la intestine si se afla "in stare critica".

Potrivit revistei de celebritati Bunte, Helmut Kohl, care este imobilizat in scaun cu rotile dupa o cadere ce i-a provocat un accident vascular cerebral in 2008 si care sufera si de o semipareza faciala, a fost spitalizat la Heidelberg, oras situat in apropierea domiciliului sau din Ludwigshafen (sud-vestul tarii).

Helmut Kohl a fost supus de asemenea unei operatii dificile pe cord in 2012.