Douazeci si cinci de persoane, majoritatea copii, si-au pierdut viata, iar alte 30 au fost ranite, duminica, intr-un incendiu produs accidental la o clinica din nord-estul Siriei, a anuntat televiziunea de stat, potrivit AFP.

"25 de civili au fost ucisi si 30 raniti, in mare parte copii, in momentul in care un rezervor de carburanti a explodat la clinica Maysalun din Qamishli", un oras kurd situat la frontiera cu Turcia, in provincia Al-Hasaka, a informat televiziunea.

Citand un responsabil din cadrul politiei locale, agentia oficiala de presa Sana a relatat ca "un foc de crengi uscate s-a propagat la un rezervor de carburanti (...), ceea ce a provocat o explozie si un nor gros de fum negru". Clinica a suferit de asemenea "importante pagube materiale".

Qamishli este controlat pe jumatate de regimul sirian, in timp ce cealalta parte a orasului se afla sub controlul fortelor kurde.

Orasul a fost relativ neatins de conflictul care face ravagii in Siria din 2011. Peste 220.000 de persoane si-au pierdut viata de la primele manifestatii pasnice anti-regim, in martie 2011, care au degenerat intr-un razboi civil complex.