Un documentar despre Winston Churchill realizat de postul BBC2 a starnit mania nepotului fostului premier britanic, Sir Nicholas Soames, care l-a catalogat drept "nerusinat" si "prost informat".

HotNews.roFoto: Hotnews

Cel mai vocal critic al lui Churchill in documentarul postului BBC2 este un barbat prezentat ca "activist si scriitor", Dave Douglass, relateaza Mediafax.

"Rolul sau in timpul raspandirii fascismului in Europa, in Spania, Italia si Germania a fost unul dezgustator", a sustinut Douglass. "A fost unul dintre cei care au sprijinit raspandirea tiraniei fasciste pentru ca privea socialismul si comunismul drept dusmanul clasei sale sociale. A privit fascismul ca pe aliatul sau", a acuzat acesta.

Douglass l-a mai catalogat pe Churchill drept betiv si i-a pus la indoiala calitatile de orator. "Consider ca majoritatea persoanelor il priveste ca pe un tip de genul Boris Johnson, un bufon".

Dave Douglass este cunoscut drept "Danny cel rosu", care se descrie pe sine drept "marxist revolutionar si anarhist", lucru pe care postul BBC2 nu l-a precizat in documentar.

"Unul dintre lucrurile triste la a 50-a comemorare a mortii lui Winston Churchill este dorinta BBC si a altora de a taia macul foarte inalt. A fost un documentar nerusinat, prost informat, realizat pentru a diminua meritele lui Churchill", a declarat Sir Nicholas Soames, nepotul lui Churchill.