Moscova a prezentat o lista cu personalitati politice europene care nu vor mai putea intra pe teritoriul Rusiei, a anuntat vineri premierul olandez Mark Rutte, ca raspuns la sanctiunile europene ce au urmat anexarii Crimeii si conflictului din estul Ucrainei, scrie AFP.

"Rusia a trimis ieri mai multor ambasade europene o lista cu persoane care nu mai pot intra pe teritoriul rus", a declarat premierul, intr-o conferinta de presa, precizand ca trei parlamentari olandezi figureaza pe aceasta lista.

Lista ar contine 80 sau 90 de nume.

Un purtator de cuvant al diplomatiei Uniunii Europene a afirmat ca Rusia a refuzat accesul pe teritoriul sau pentru mai multi responsabili politici europeni in ultimele luni, dar pana in prezent a refuzat sa prezinte o lista cu persoanele vizate.

"Luam act de decizia autoritatilor ruse de a impartasi aceasta lista", a declarat acest purtator de cuvant, adaugand ca nu exista nicio "alta informatie legata de baza legala, criterii sau procedura".

Seful grupului liberal din Parlamentul European si fostul premier belgian Guy Verhofstadt ar figura pe aceasta lista, a declarat pentru AFP purtatorul sau de cuvant, Jeroen Reijnen.