Conflictul din Yemen s-a soldat cu aproape 2.000 de morti si aproximativ 8.000 de raniti, intre care sute de femei si copii, de la lansarea ofensivei coalitiei arabe, la 26 martie, a anuntat joi Organizatia Mondiala a Sanatatii, relateaza Le Figaro in pagina electronica, citeaza Mediafax.

Joi, cel putin 40 de rebeli au fost ucisi in urma unor raiduri aeriene intensive ale coalitiei arabe si in lupte, la Aden, in sudul Yemenului, a anuntat viceguvernatorul acestui oras, relateaza Le Figaro in pagina electronica.

Potrivit unor locuitori din Aden, atacurile coalitiei conduse de Arabia Saudita au vizat aproape intreaga zi pozitii rebele.

Coalitia, formata din noua tari arabe, a lansat pe 26 martie o campanie de atacuri aeriene contra rebelilor huthi, sprijiniti de Iran, pentru a-i impiedica sa preia controlul total asupra Yemenului.

"Cel putin 40 de rebeli au fost ucisi, iar alti zeci raniti", joi, in raidurile si luptele de la Aden, a precizat viceguvernatorul Naef al-Bakri.

Rebelii si aliatii lor, unitati ale armatei ramase fidele fostului presedinte yemenit Ali Abdullah Saleh, au cucerit inca de la inceputul anului trecut capitala Sana'a si vaste regiuni din nordul, vestul si centrul Yemenului.

Ei au inaintat ulterior spre sud, unde au cucerit alte teritorii si orase, obligandu-l pe presedintele Abd Rabbuh Mansur Hadi sa fuga la Aden, unde s-a refugiat inainte de a se stabili in Arabia Saudita.

Rebelii controleaza in prezent aproape jumatate din Aden, inclusiv puncte strategice, precum aeroportul, palatul prezidential, centrul de comandament al Regiunii a patra militare, cartierul diplomatic si sedii de politie.