Bulgaria si Romania vor oferi pachete comune pentru vacante la spa turistilor de la inceputul anului viitor, scrie Novinite.com.

Pachetul, ce e parte a unui proiect cu fonduri europene - "Spa-urile Termale Romane ale Europei" - , va oferi turistilor oportunitatea de a se relaxa in doua statiunii balneare - una in Bulgaria si cealalta in Romania.

Urmareste sa combine calatoria si cazarea, care ofera simultan terapie balneara si contactul cu mostenirea Romei antice, scrie cotidianul Dnevnik.

Joachim Lieber, Secretarul General al Asociatiei Europene a Spa-urilor si coordonator al proiectului a evidentiat faptul ca este primul proiect ce ofera pachete trans-frontalier.

Pachetul Romano-Bulgar, ce va fi disponibil pentru rezervari online, va fi pentru o perioada de 8 zile, din care primele zile vor fi petrecute in statiunea balneara romana, Baile Herculane.

Acestea vor fi urmate de o vizita in capitala Bulgariei , Sofia, si in orasul balnear Varshets, in timp ce cazarea se va face in statiunea spa Hisarya.

Pachetul propune si o excursie in Capitala Culturala Europeana din 2019, Plovdiv, si vizite la vestigiile Romane.

Proiectul "Spa-urile Termale Romane ale Europei" leaga asociatiile si statiunile balneare din Bulgaria, Franta, Germania, Ungaria, Italia, Portugalia, Grecia si Romania.