Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, considera ca o iesire a Greciei din Zona Euro este "o posibilitate", potrivit extraselor difuzate joi dintr-un interviu pentru cotidianul german FAZ care va fi publicat vineri, scrie AFP.

"Iesirea Greciei (din Zona Euro) este o posibilitate", a spus Lagarde, care asista la Dresda, in Germania, la o reuniune a ministrilor de Finante din G7.

O astfel de iesire nu va fi "o plimbare de sanatate" dar nici nu va insemna "sfarsitul euro", a spus ea, pentru Frankfurter Allegemeine Zeitung.

"Este foarte improbabil sa ajungem la o solutie globala in zilele urmatoare", a mentionat Lagarde, dezmintind astfel din nou afirmatiile facute miercuri de Atena, care vorbea despre un acord in curs de redactare.

Tot joi FMI a reamintit ca "toate tarile care nu isi onoreaza angajamentele fata de FOnd (...) sunt declarate in situatia de incetare de plati si nu mai au acces la finantarile FMI".

Evocarea de catre Lagarde a posibilitatii unui "Grexit" sparge un tabu. Pana in prezent, liderii europeni au afirmat ca locul Greciei este in Zona Euro si ca nu exista un plan B.