Hoti au furat vase de toaleta, robinete si suporturi de hartie igienica de la noul sediu al Ministerului de Interne de la Berlin, la aproximativ o luna dupa ce hotii au furat tevaria din sediul agentiei germane de spionaj BND, provocand pagube, relateaza portalul TheLocal.de, citat de Mediafax.

"Inainte de mutare si de curatenia finala a birourilor, in cateva cazuri a fost afectata capacitatea de a fi folosite sistemele sanitare", a mormait fara sa spuna mare lucru un purtator de cuvant al ministerului, contactat de Berliner Zeitung.

"Multe dintre toalete sunt de nefolosit", a spus pe sleau alt angajat, recunoscand ca "atmosfera este mai degraba incordata".

Toate toalete din cladirea in valoare de 208 milioane de dolari au fost lasate fara accesorii, potrivit ziarului berlinez.

Angajatii s-au mutat in noul sediu la sfarsitul lui aprilie, iar de atunci a fost inlocuita cea mai mare parte a echipamentului, potrivit publicatiei.

Purtatorul de cuvant a declarat ca institutia nu are nici cea mai vaga idee cine sunt hotii.

Acesta nu este primul caz in care sunt furate accesorii din sedii ale unor institutii guvernamentale majore. In martie, hoti au furat conductele din noul sediu al Agentiei germane de spionaj Bundesnachrichtendienst (BND).

Cladirea spionajului german a fost avariata grav, ulterior, din cauza scurgerilor. Ministerul de Interne Thomas de Maiziere si-a exprimat recent ingrijorarea fata de frecventa tot mai mare a spargerilor care au loc in tara, indemnandu-i pe germani sa fie vigilenti.

Dupa ce institutiile guvernamentale de securitate de la cel mai inalt nivel au fost puse pentru a doua oara in aceasta situatie stanjenitoare, se pare ca de Maiziere nu mai este in masura sa iasa la rampa, comenteaza The Local.