Moscova a confirmat marti sfarsitul negocierilor cu Iranul pentru vanzarea de rachete rusesti S-300, fara a anunta insa o data de livrare, informeaza AFP.

Rachete rusesti S-300Foto: kremlin.ru

"Decizia de livrare de rachete S-300 catre Iran a fost luata, insa punerea in aplicare a acestui proiect necesita timp. Din cate inteleg, nu este inca momentul livrarii", a declarat pentru Interfax Evgheni Lukianov, secretar adjunct in cadrul Consiliului rus de Securitate.

"Colegii care s-au ocupat de acest subiect sunt in curs de a pune lucrurile la punct, potrivit contractului. Nu pot sa spun nimic cu privire la intarzierile" livrarii, a adaugat vice-ministrul rus de Externe Serghei Riabkov.

Omologul sau iranian Hossein Amir Abdollahian a anuntat luni, dupa o vizita la Moscova, ca livrarea rachetelor S-300 ar urma sa se faca "intr-un timp relativ scurt".

"Se va face cu prima ocazie posibila", a afirmat oficialul iranian dupa intalnirea cu un alt vice-ministru de Externe, Mihail Bogdanov.

Pana in prezent, Teheran a amintit sfarsitul lui 2015 ca termen pentru primirea rachetelor S-300, a caror vanzare a fost initial interzisa de fostul presedinte rus Dmitri Medvedev si autorizata in aprilie de Vladimir Putin.