Cel putin trei persoane au murit in urma inundatiilor provocate de ploile abundente din statele americane Texas si Oklahoma, relateaza duminica CNN, citata de Mediafax.

Intre 350 si 400 de case din Texas au fost distruse, iar peste 1.000 au fost avariate. Doua poduri au fost luate de ape, iar altele au suferit pagube structurale majore.

Orasul texan San Marcos a fost printre cele mai grav avariate zone, a declarat pompierul Ken Bell, afirmand ca cel putin o persoana a murit.

Echipele de salvare cauta trei persoane disparute, a declarat el, in timp ce multe altele sunt blocate in zone in care autoritatile nu pot ajunge din cauza vremii nefavorabile care le-a obligat sa opreasca operatiunile de salvare aeriene.

Pentru moment nu este clar daca victima este una dintre persoanele date disparute. Autoritatile inca nu stiu cat de vaste sunt pagubele si se pregatesc pentru posibilitatea unor noi ploi.

Cel putin doua persoane au murit in urma furtunilor din Oklahoma. Sambata, o femeie in varsta de 33 de ani din Tulsa a murit dupa ce masina sa a fost luata de ape, a declarat Keli Cain, purtatoarea de cuvant a serviciilor de interventie.

In orasul invecinat Claremore, un pompier a murit luat de ape in timpul unei operatiuni de salvare, duminica.

Peste 1.000 de persoane se aflau duminica dupa-amiaza in adaposturi, iar oficialii din Hays County si din orasele San Marcos si Wimberley au emis restrictii de circulatie de duminica, ora 21.00, pana luni, ora 07.00, din cauza pericolelor reprezentate de inundatii.