Partidul Laburist din Marea Britanie, formatiune politica aflata in opozitie, va sustine planul premierului David Cameron de a organiza un referendum privind apartenenta Marii Britanii la Uniunea Europeana pana la sfarsitul lui 2017, a anuntat duminica presedintele interimar al partidului, potrivit Reuters.

David CameronFoto: Agerpres/Xinhua

Laburistii au sustinut in campania din cele mai recente alegeri nationale, in care au suferit o infrangere zdrobitoare, ca le vor oferi britanicilor un referendum pe tema apartenentei la UE in cazul in care va mai puterea va fi transferata si mai mult de la Londra la Bruxelles.

Cameron, care a promis sa renegocieze legaturile Marii Britanii cu UE inaintea referendumului, va prezenta miercuri planurile privind votul popular, in cadrul agendei legislative a guvernului sau.

"Poporul britanic vrea sa aiba un cuvant asupra apartenentei Marii Britanii la UE. Prin urmare, laburistii vor sprijini proiectul legislativ privind referendumul pentru UE", au anuntat liderul inerimar laburist Harriet Harman si purtatorul de cuvant al formatiunii Hilary Benn intr-un articol comun publicat in Sunday Times.

Herman si Benn au mai aratat ca desi laburistii vor reforme privind legatura cu UE, vor sustine mentinerea statutului de membru.

"Partidul Laburist nu vrea sa vada Marea Britanie impidicand-se accidental catre un exit din UE. Avem mai multa putere fiind in cadrul UE decat am putea spera sa avem fiind pe cont propriu", mai arata reprezentantii Partidului Laburist.