Ministrul grec de Finante Yanis Varoufakis starneste noi controverse dupa ce a declarat intr-un interviu pentru New York Times ca a inregistrat discutiile din cadrul unei reuniuni private a partenerilor sai din zona euro, scrie BBC.

Yanis Varoufakis, ministrul grec de Finante, la BruxellesFoto: Consiliul European

Varoufakis a spus publicatiei americane ca nu poate face publice inregistrarile din cauza regulilor de confidentialitate.

Intr-o declaratie difuzata ulterior, ministrul grec nu a negat informatia, afirmand doar: "Respectul meu pentru confidentialitatea discutiilor mele cu partenerii mei, cu omologii mei, cu institutiile mele, este exemplar si cred ca acest lucru a fost recunoscut si inteles de toata lumea".

Totodata, Varoufakis a negat ca omologii sai europeni l-ar fi insultat la o intalnire la Riga, in aprilie. "Toate aceste informatii ca am fost criticat, ca am fost insultat, ca am fost numit un pierde-vara si toate astea: Dati-mi voie sa neg cu fiecare fibra a corpului meu", a declarat ministrul grec.

Ministrul grec de Finante a fost inlocuit in pozitia de negociator sef la discutiile cu creditorii UE dupa intalnirea in discutie. El a negat ca ar fi fost marginalizat in cadrul intalnirilor.