Ministerul rus de Externe a cerut marti dreptul de a-i vizita pe cei doi cetateni capturati in weekend in estul Ucrainei, despre care Kievul spune ca sunt soldati rusi vinovati de comiterea de "acte teroriste" pe teritoriul sau, relateaza Reuters.

Kievul a anuntat luni ca cei doi rusi au ucis militari ucraineni si ca vor fi judecati. Acestia au fost prezentati ca dovada in sprijinul acuzatiilor sale privind participarea directa a Rusiei in conflictul separatist. Moscova neaga o implicare militara activa.

Ambasada Rusiei la Kiev a cerut sa-i intalneasca pe cei doi si sa le ofere "asistenta necesara in conformitate cu normele dreptului international", a transmis Ministerul rus de Externe intr-un comunicat.

"Ministerul Apararii al Federatiei Ruse... a declarat deja ca acesti cetateni nu sunt in prezent in serviciul fortelor armate ruse", a adaugat MAE rus.

Agentia de presa Tass il cita luni pe purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii, general-maiorul Igor Konashenkov, declarand ca cei doi prizonieri au servit in fortele armate ruse, dar nu mai erau soldati rusi pe 17 mai, ziua in care au fost capturati.

Intr-o inregistrare video postata online, luni, de Ministerul ucrainean de Interne, unul dintre prizonieri, care se prezinta drept Alexander Alexandrov, a afirmat ca se afla intr-o misiune de spionaj, ca parte a unui grup de 14 militari apartinand fortelor speciale, din orasul rus Togliatti.