Papa Francisc poate proclama canonizarea Maicii Tereza de Calcutta (1910-1997) la urmatorul "Jubileu al Milostivirii", pe 4 septembrie 2016, a anuntat un prelat al Curiei, desi Vaticanul nu a confirmat informatia, scrie AFP.

Potrivit presei italiene, arhiepiscopul Salvatore Fisichella, presedintele Consiliului Pontifical pentru promovarea Noii Evanghelizari, a asigurat luni ca jubileul se va desfasura intre decembrie 2015 si noiembrie 2016.

Purtatorul de cuvant al Sfantului Scaun, Federico Lombardi, sustine ca este o simpla "ipoteza e lucru" si ca este prematur sa se vorbeasca despre o data fixa pentru canonizare.

In programul oficial al Jubileului, Biserica va celebra "memoria Fericitei Tereza" in data de 5 septembrie, la o zi dupa data anuntata de arhiepiscopul Fisichella.

Maica Tereza, nascuta intr-o familie albaneza din Maceonia, a fondat propria congregatie in 1950, Misionarele Caritatii, si si-a dedicat peste 40 de ani din viata saracilor si bolnavilor, in special in Calcutta, India.