Caricaturistul emblematic al Charlie Hebdo, Luz, si-a anuntat plecarea de la ziarul satiric francez din lipsa de "inspiratie", intr-un interviu difuzat luni de site-ul cotidianului Liberation, relateaza AFP.

"Este o alegere foarte personala", a explicat el, confirmand o informatie a site-ului Mediapart. "Daca plec, este pentru ca imi este dificil sa lucrez asupra actualitatii", a spus autorul primei pagini controversate in care a fost reprezentat profetul Mahomed dupa atentatul de la 7 ianuarie de la redactia saptamanalului, potrivit Agerpres.

"Acest lucru nu ma mai intereseaza (...) Multi oameni ma imping sa continui, dar uita ca grija principala este inspiratia", a adaugat el.

Aceasta "reflectie asupra datei de plecare dureaza de mult", dar caricaturistul explica ca dupa atac el a continuat din solidaritate "pentru a nu lasa balta pe nimeni". "Insa la un moment dat este o povara prea grea", a mai afirmat Luz.

Dupa plecarea de la Charlie Hebdo, el a marturisit ca vrea sa scrie carti, sa ia o pauza si sa citeasca biblia. "Nu, glumesc!", a adaugat el insa imediat.

"In cateva luni nu voi mai fi Charlie Hebdo, dar voi fi mereu Charlie", a spus Luz, devenit caricaturistul vedeta al publicatiei satirice. El da asigurari ca decizia sa nu are nimic de a face cu diviziunile interne cu care se confrunta ziarul in ultimele saptamani.

In aprilie, 15 salariati - printre care si Luz - din cei circa 20 cati are publicatia in total, au solicitat un statut de "salariati actionari cu parti egale", contestand utilizarea donatiilor primite dupa atacul din ianuarie