Trei soldati au fost ucisi iar alti 17 au fost raniti, in ultimele 24 de ore, in estul separatist al Ucrainei, a informat duminica un purtator de cuvant al armatei ucrainene, Andrei Lysenko, adaugand ca doi "soldati rusi" au fost capturati, transmite AFP.

"Cele mai mari pierderi ale fortelor operatiunii antiteroriste au avut loc in localitatea Lozove, spre Svitlodarsk, in urma unor tiruri de mortier", a declarat purtatorul de cuvant militar intr-un briefing de presa.

Doi soldati ucraineni au fost ucisi in aceasta zona situata in apropiere de Debaltseve, un nod feroviar strategic cucerit de separatisti in luna februarie, dupa intrarea in vigoare a unui nou acord de incetare a focului, care a ramas de atunci foarte fragil.

Al treilea soldat a fost ucis in apropiere de Shchastya, oras aflat sub controlul fortelor guvernamentale, situat la aproximativ 15 kilometri de fieful separatist Lugansk, a continuat el.

"Inamicul este cel mai activ in apropiere de Gorlivka (oras situat la circa 30 de kilometri de celalalt bastion separatist, Donetsk, n.r.). Chiar acolo, a concentrat o mare cantitate de unitati de artilerie grea, care bombardeaza pozitiile noastre", a mai adaugat Lysenko.

Purtatorul de cuvant a afirmat apoi ca "doi soldati rusi" au fost arestati, fara a oferi alte detalii.

"Agentii nostri se ocupa de ei in acest moment. Nu exista nicio alta informatie deocamdata", a declarat el.

Batalionul de voluntari ucraineni Aidar a afirmat la randul sau ca se afla in spatele celor doua arestari, precizand ca acestea au avut loc in apropiere de Shchastya.

Pe pagina sa de Facebook, batalionul a subliniat ca este vorba despre doi membri ai serviciilor de informatii militare ruse (GRU).

Ucraina se confrunta cu un conflict armat in estul separatist pro-rus al tarii, soldat cu peste 6.200 de morti in 13 luni.