Dupa noua zile de proteste, greva din transporturile franceze s-a incheiat vineri. Chiar daca angajatii din transporturi au reluat lucrul vineri, transportul a fost totusi perturbat si in aceasta zi, si ar mai putea dura cateva zile pana cand lucrurile vor reveni la normal, transmite Rador.

Pe de alta parte, cu toate ca au renuntat la greva, sindicalistii au anuntat ca nu renunta si la revendicari si vor continua negocierile si in luna decembrie. De cealalta parte, guvernul nu s-a aratat dispus la concesii in privinta reformarii sistemului de pensii - principala nemultumire a sindicalistilor, care a dus la declansarea miscarii de protest.

Potrivit agentiei Rador, premierul francez Francois Fillon si-a manifestat satisfactia fata de incetarea grevei, multumindu-le francezilor pentru rabdarea de care au dat dovada in ultimele noua zile.

In acelasi timp, el le-a multumit sindicatelor pentru atitudinea "responsabila" de care au dat dovada in momentul in care au ales sa se aseze la masa negocierilor, in conditiile in care decizia de a se renunta la greva a fost luata dupa o prima runda de negocieri care a avut loc miercuri intre guvern, patronate si sindicate.

Negocierile vor continua pana la jumatatea lunii decembrie, chiar daca Guvernul a anuntat ca nu intentioneaza sa dea inapoi in ceea ce priveste reforma sistemului de pensii speciale.