Rusia isi va majora prezenta militara in Crimeea din cauza planurilor NATO de extindere in estul Europei, a declarat trimisul Moscovei din cadrul Aliantei, Alexander Grushko, potrivit agentiei RIA Novosti, citata de Reuters.

Peninsula CrimeeaFoto: Google Earth

NATO a acuzat Rusia, miercuri, de o "consolidare pe scara larga" a prezentei militare in Crimeeasi in regiunea Marii Negre, avertizand Moscova, dupa mai multe declaratii ale oficialilor rusi cu privire la amplasarea de arme nucleare in peninsula, informeaza AFP.

"Condamnam consolidarea militara la scara larga a Rusiei aflata in curs de desfasurare in Crimeea", teritoriu ucrainean ocupat de rusi din martie 2014, conform unei declaratii comune cu Ucraina a 28 de membri ai Aliantei Nord-Atlantice.

Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European a atras atentiala inceputul lunii mai asupra pericolului inaintarii militare a Rusiei in Marea Neagra in urma anexarii Peninsulei Crimeea, ocazie cu care Moscova a castigat pozitii la frontiera maritima a NATO, potrivit raportului redactat de eurodeptatul roman Ioan Mircea Pascu, preluat de EFE.

Intr-o rezolutie adoptata, se subliniaza ca Rusia si-a consolidat capacitatile militare atat ofensive, cat si defensive in Marea Neagra cu bombardiere cu raza lunga de actiune "capabile sa poarte rachete de croaziera si avioane de recunoastere care opereaza aproape de tarmurile vestice ale Marii Negre si care pot patrunde adanc in Europa Centrala".