Aproximativ 11.000 de militari rusi se afla in prezent in Ucraina, a declarat presedintele Petro Poroshenko intr-un interviu acordat televiziunii germane ZDF, relateaza Interfax Ucraina, potrivit Mediafax.

Petro PoroshenkoFoto: Captura YouTube

"Aproximativ 11.000 de militari rusi sunt mobilizati pe teritoriul nostru in prezent", a declarat Poroshenko.

El a afirmat ca acordurile de la Minsk cer incetarea focului, retragerea artileriei grele, retragerea tuturor trupelor rusesti de pe teritoriul ucrainean si restabilirea controlului granitelor sub monitorizarea OSCE.

Cu toate acestea, Poroshenko a declarat ca trupele rusesti se afla in continuare in Ucraina.

Acuzatii la adresa Rusiei au fost aduse si de catre ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin.

"Sunt sigur ca Rusia va continua cursa sa strategica de a slabi Ucraina si de a destabiliza (situatia) in interiorul tarii", a declarat el la incheierea Consiliului NATO-Ucraina, miercuri, in Antalia, Turcia.

El a adaugat ca Kievul este multumit de sprijinul pe care l-a primit din partea aliatilor NATO, mai ales in ceea ce priveste integritatea teritoriala.

"Toata lumea vorbeste la intalnire despre sprijinul fata de suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei", a declarat Klimkin.

El a citat declaratia unuia dintre ministrii care au participat la intalnire, care l-a impresionat: "Daca Ucraina cade, cadem cu totii".

"Imi exprim in mod special recunostinta fata de toti aliatii care au acordat sprijin fortelor militare ucrainene si Garzii Nationale", a declarat el, afirmand ca a fost "extrem de important" sa primeasca mesaje de sustinere.