Ministerul de Interne de la Moscova a sters de pe site-ul sau un poster cu un suspect cautat de autoritatile rusesti dupa ce media a descoperit ca acesta este ministrul adjunct al apararii in republica separatista Donetsk din estul Ucrainei, scrie The Moskow Times.

Posterul il prezenta pe Sergei Velikorodny, cautat pentru acuzatii de frauda. Pe pagina stearsa era si poza acestuia si se spunea ca este nascut pe 30 ianuarie 1976.

Barbatul din poza seamana cu oficialul din Donetsk si a fost identificat de media ucraineana si rusa ca fiind a aceeasi persoana.

Velikorodny si un presupus complice sunt cautati in Moscova pentru ca ar fi facut in 2011 un contract cu o firma de comert pentru a depozita 80 de tone de lapte praf contra a 9 milioane de ruble (177.000 de dolari la cursul actual) dar ar fi vandut marfa altei firme pentru 8,4 milioane de ruble, scrie Novaya Gazeta.

Pe site-ul separatistilor apare un material de presa pus luni potrivit caruia acesta ar fi supervizat parada insurgentilor de pe 9 mai prin care s-a marcat aniversarea victoriei in al doilea razboi mondial.

Un detectiv din cadrul politiei moscovite a spus pentru Novaya Gazeta ca “politia ar fi pus mana pe Velikorodny, dar acesta a fugit intai in Crimeea, iar apoi a aparut in anturajul lui Strelkov”.

Igor Strelkov, cunoscut si ca Girkin, este un cetatean rus ce a condus separatistii ucraineni in primele faze ale insurgentei.

Detectivul a mai spus ca daca politia rusa s-ar duce in Donetsk sa-l aresteze pe Velikorodny,” am fi toti impuscati acolo”.

The unidentified detective said that if Russian police went to Donetsk to arrest Valikorodny, “we would all get shot there,” Novaya Gazeta reported.

La inceputul acestei primaveri, fortele de ordine ruse l-au retinut pe fostul ministru al apararii din auto-proclamata republica Luhansk. Fortele de securitate federale rusesi il acuza pe acesta ca a furnizat “tevi” contrafacute catre o firma ce il are drept co-proprietar pe miliardarul rus Gennady Timchenko.