Ilan Shor, personajul principal din Raportul Kroll privind "Furtul Secolului" din Republica Moldova, a fost adus in marti seara la Procuratura Anticuroptie pentru audieri suplimentare. Informatia a fost confirmata pentruUnimediade catre purtatorul de cuvant al Centrului National Anticoruptie de la Chisinau, Angela Starinschi.

Omul de afaceri Ilan ShorFoto: ilanshor.com

Omul de afaceri a raspuns la intrebarile procurorilor mai bine de trei ore.

Acesta a fost chemat la Procuratura dupa ce masina lui Shor, plina cu bagaje, a fost surprinsa de catre jurnalistii de laJurnal TVla Aeroportul International Chisinau, acolo unde acesta inca detine functia de presedinte al consiliului de administratie.

Mai multe masini alecontroversatului om de afaceri Ilan Shor, aflat in arest la domiciliu, au fost surprinse marti facand naveta intre locuinta acestuia si Aeroportului International Chisinau, informeaza Jurnal TV.

Unul dintre autovehicule avea portbagajul plin cu valize. Un geamantan, de culoare argintie, a fost dus in sala VIP a aeroportului de catre un barbat care dupa ce a vazut ca este filmat a urcat inapoi in automobil si a plecat fara a mai descarca si restul bagajelor. Pe parcursul zilei de marti, la Aeroport si-au facut aparitia inca cel putin patru masini ale lui Ilan Shor, dintre care unele au pornit din curtea omului de afaceri, a mai transmis Jurnal TV.

Premierul moldovean Chiril Gaburici a cerut supravegherea stricta a omului de afaceri Ilan Shor, pentru a exclude plecarea din tara a acestuia. Solicitarea a fost adresata ministerului Afacerilor Interne, la sedinta operativa a Cabinetului de ministri de luni dimineata, care s-a desfasurat la Ministerul Justitiei.

Presedintele Parlamentului de la Chisinau, Andrian Candu, a facut public in urma cu o saptamana raportul Krollprivind dosarul care peste Prut a fost numit "Furtul Secolului", fiind acuzata pana acum disparitia din Republica Moldova a un miliard de dolari.

Numele omului de afaceri Ilan Shor si al grupului sau de firme este mentionat ca principal beneficiar al tranzactiilor dubioase efectuate la cele 3 banci care, potrivit raportului, ar fi controlate de Shor: Banca de Economii, Banca Sociala si Unibank.

Ilan Shor a fost plasat in arest la domiciliu.