Liderul de la Phenian, Kim Jong-un a ordonat otravirea matusii sale, sustine un transfug nord-coreean care a servit credincios regimul timp de decenii. "Anul trecut, pe 5 sau 6 mai", povesteste Park (care nu este numele sau real), "Kim Jong-un a ordonat ca matusa lui, Kim Kyong-hui, sa fie ucisa. Doar echipa sa de garzi de corp, Unitatea 974, a stiut acest lucru - acum, oficialii de rang inalt stiu si ei ca a fost otravita", relateaza CNN preluat de Mediafax.

Park a declarat ca Kim Jong-un a vrut sa o reduca la tacere dupa ce aceasta s-a plans luni la rand pentru ca sotul ei si presupusul numar doi in conducerea tarii, Jang Song Thaek, a fost ucis in decembrie 2013.

Soarta lui Kim Kyong-hui a fost subiectul unor intense speculatii de la disparitia ei de pe scena publica, in septembrie 2013, cu cateva luni inainte de moartea sotului ei.

Diverse informatii au sugerat ca ea a suferit un atac cerebral fatal, un infarct, ca s-a sinucis sau ca se afla in stare vegetativa dupa o interventie chirurgicala pentru o tumora pe creier.

In februarie, agentia de informatii sud-coreeana informa Parlamentul ca este posibil ca aceasta sa fie in viata.

Serviciile de informatii sud-coreene au afirmat, de asemenea, ca de la preluarea puterii, Kim si-a executat inamicii, ucigand cel putin 15 oficiali de rang inalt.

Jang si sotia lui aveau ca misiune sa il ghideze pe tanarul lider in primii ani de conducere a tarii dupa moartea fostului lider, Kim Jong-il. Dar Park sustine ca liderul si unchiul lui aveau viziuni diferite cu privire la bani. "Dupa un an si jumatate, Kim Jong-un a vrut sa construiasca statiunea de schi Masikryong si parcul acvatic Munsu, bazandu-se pe experienta sa in Elvetia. Initial, Jang Song-thaek a fost de acord ... dar a sugerat ca mai intai sa se construiasca economia. De aici au inceput frictiunile", povesteste sursa citata.

Potrivit lui Park, Jang a fost arestat, judecat si executat in mai putin de o saptamana. "Jang nu a fost executat public, ci intr-o camera secreta subterana", a declarat Park. El sustine insa ca 30 dintre consilierii lui si ai sotiei sale au fost ucisi in public, unii de plutonul de executie.

Kim Jong-un l-a numit public pe unchiul sau un "gunoi", afirmand ca lucreaza impotriva Guvernului sau si incearca sa rastoarne regimul. Park sustine ca a colaborat strans cu Jang Song-thaek si ca aceste acuzatii nu sunt adevarate. Park il descrie pe Kim Jong-un drept un dictator brutal, ale carui actiuni i-au socat pe cei din interiorul si exteriorul Coreei de Nord.