Presedintele francez, Francois Hollande, aflat intr-o vizita istorica in Cuba, este primit in cursul zilei de luni de parintele revolutiei cubaneze, Fidel Castro, la resedinta acestuia din urma, relateaza Le Parisien in pagina electronica.

Vizita lui Francois Hollande la resedinta lui Fidel Castro este prevazuta la ora locala 15.00 (22.00, ora Romaniei), citeaza Mediafax.

Dupa aceasta vizita, presedintele francez va lua cina cu omologul sau cubanez, Raul Castro.

Francois Hollande, aflat intr-un turneu de cinci zile in Caraibi, este primul lider occidental care viziteaza Cuba de la anuntarea normalizarii relatiilor americano-cubaneze, in decembrie 2014.

El s-a pronuntat, luni, la Havana, in favoarea anularii embargoului american impus Cubei in 1962, dupa sosirea la putere a lui Fidel Castro.

Franta va face orice pentru ca "masurile care au afectat atat de mult dezvoltarea Cubei sa fie in cele din urma anulate, suprimate", a dat asigurari presedintele francez intr-un discurs sustinut la Universitatea din Havana.

Parisul voteaza, in fiecare an incepand din 1991, in favoarea rezolutiei care solicita anularea embargoului american impus insulei comuniste.