Gemenii prinţului Albert al II-lea de Monaco şi ai soţiei acestuia, prinţesa Charlène, Jacques şi Gabriella, în vârstă de 5 luni, au fost botezaţi duminică, în Catedrala din Monaco, mii de persoane fiind prezente în faţa edificiului religios pentru a asista la eveniment, informează leparisien.fr, citat de Mediafax.

Ceremonia religioasă a început la ora locală 10.30, în Catedrala din Monaco, în prezenţa familiei princiare.

Christopher LeVine Junior şi Diane de Polignac Nigra, veri ai prinţului Albert, sunt naşii prinţului Jacques. Pentru prinţesa Gabriella, Charlène i-a ales pe fratele ei Gareth şi pe sud-africana Nerine Pienaar, soţia lui François Pienaar, fost căpitan al echipei de rugby a Africii de Sud.

Mii de oameni s-au adunat duminică dimineaţă în faţa catedralei pentru a încerca să vadă chipurile gemenilor princiari, iar un ecran imens a fost amplasat în piaţa din faţa palatului din Monaco.

La botezul gemenilor Gabriella Thérèse Marie Grimaldi şi Jacques Honoré Rainier Grimaldi au participat, printre alţii, membri ai familiei regale a principatului - prinţesa Caroline, acompaniată de fiii săi, Andrea şi Pierre, şi de fiica sa mai mică, Alexandra, precum şi prinţesa Stephanie şi fiicele sale Pauline Ducruet şi Camille Gottlieb. La eveniment au participat şi părinţii prinţesei de Monaco, Lynette şi Michael Whittstock, precum şi fratele acesteia Sean.

O ceremonie de decorare este programată după slujba religioasă, în Salon des Glaces, unde prinţul moştenitor Jacques va primi Marea Cruce a Ordinului Grimaldi, iar prinţesa Gabriella va fi numită Mare Ofţer al Ordinului Grimaldi.

Ceremonia are loc la o săptămână după ce, la Londra, ducesa Catherine de Cambridge, soţia prinţului William al Marii Britanii, a născut al doilea copil al cuplului, o fetiţă care a primit numele de Charlotte Elizabeth Diana.

Gabriella Thérèse Marie şi Jacques Honoré Rainier s-au născut pe 10 decembrie 2014. Deşi s-a născut după sora sa, Jacques, în calitate de băiat, are prioritate în ordinea succesiunii la tron.

Bebeluşii au primit titlurile unor vechi domenii ale familiei Grimaldi, astfel încât Jacques este marchiz de Baux (în Provence) şi Gabriella, contesă de Carladès (în Auvergne).

Albert de Monaco a dat asigurări, înainte de naşterea gemenilor, că nu cunoaşte sexul nou-născuţilor. "Ştiţi şi voi că nu se întâmplă adesea în viaţă să ai surprize atât de frumoase. Din acest motiv prefer să nu cunosc sexul bebeluşilor înainte de naştere", a declarat el.

Suveranul monegasc, în vârstă de 57 de ani, s-a căsătorit, în iulie 2011, cu fosta campioană la nataţie sud-africană Charlene Wittstock, în vârstă de 37 de ani.

El are deja doi copii, o fată şi un băiat, născuţi în afara căsătoriei şi pe care i-a recunoscut oficial după urcarea pe tron.

Jazmin Grace, în vârstă de 22 de ani, a cărei mamă este o fostă ospătăriţă americană, şi Alexandre, în vârstă de 11 ani, născut în urma unei relaţii cu o fostă însoţitoare de zbor din Franţa de origine togoleză, nu vor putea însă să-i succeadă la tron.