Un fost angajat guvernamental din Statele Unite a fost pus sub acuzare pentru tentativa de sustragere a unor informatii clasificate despre arsenalul nuclear pentru a le vinde Chinei, anunta Departamentul american al Justitiei, potrivit Washington Post, citeaza Mediafax.

Charles Eccleston, fost angajat al Departamentului american al Energiei si al Comisiei de reglementare in domeniul nuclear, a incercat sa acceseze zeci de emailuri confidentiale, in luna ianuarie.

Eccleston, in varsta de 62 de ani, traieste in Filipine din anul 2011, dupa ce a fost disponibilizat in anul 2010.

Barbatul a fost arestat in martie, intr-un flagrant al Biroului Federal de Investigatii (FBI) organizat impreuna cu autoritatile filipineze, dupa ce a incercat sa vanda Chinei informatii secrete despre arsenalul nuclear american.

"Acest fost angajat federal este acuzat ca a incercat sa lanseze un atac cibernetic pentru a sustrage informatii confidentiale de la Departamentul Energiei", a declarat procurorul Vincent H. Cohen jr.

"Domnul Eccleston a incercat sa compromita, sa exploateze si sa provoace daune sistemelor informatice ale Administratiei SUA, in scopul sustragerii unor informatii secrete despre arsenalul nuclear pentru a le pune la dispozitia unor guverne straine", a declarat John Carlin, adjunctul procurorului general al SUA responsabil de Securitatea nationala.