Partidul nationalist scotian SNP a castigat 56 din cele 59 de locuri aflate in joc in Scotia, in cadrul alegerilor legislative britanice de joi, potrivit reziltatelor finale. Ministrul de Finante de la Londra, George Osborne, a declarat vineri ca guvernul trebuie sa faca mai multe pentru a-i determina pe scotieni sa simta ca au o miza in cadrul Regatului Unit, dupa victoria nationalistilor care vor un stat independent.

George OsborneFoto: Arhiva personala

"Felicitarile noastre celor 56 de deputati si multumesc tuturor celo care au acordat SNP increderea lor", a scris echipa de presa pe contul de Twitter al partidului dupa terminarea numaratorii voturilor, potrivit AFP.

"Este un punct de cotitura istoric", a declarat cu entuziasm Nicola Sturgeon (SNP), seful guvernului regional scotian.

"Trebuie sa respectam acest rezultat in Scotia in aceste alegeri generale si sa vedem ce putem face pentru a-i face pe oamenii din Scotia sa se simta parte a unui Regat Unit puternic", a declarat Osborne intr-un interviu acordat BBC.

Premierul David Cameron a declarat vineri ca vrea sa implementeze planuri pentru continuarea descentralizarii puterilor politice catre Scotia si Wales cat de repede posibil.