Politia germana a arestat miercuri trei barbati si o femeie, suspectati ca planuiau sa comita atacuri teroriste vizand musulmani si solicitanti de azil, relateaza Mediafax, citand BBC. Procurorii au anuntat ca cele patru persoane sunt acuzate ca au fondat o organizatie de extrema-dreapta, "Societatea Scolilor Vechi", si au procurat explozibili cu intentia de a ataca moschei si centre pentru solicitanti de azil.

Suspectii au fost arestati in cursul unor raiduri efectuate in cinci landuri germane, la care au participat aproximativ 250 de anchetatori. "In timpul perchezitiilor, au fost confiscate materiale pirotehnice cu putere exploziva mare si alte dovezi", a precizat Parchetul intr-un comunicat.

Perchezitiile au fost efectuate in landurile Bavaria, Saxonia, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat si Mecklenburg-Pomerania Inferioara. Procurorii au precizat ca incearca sa determine daca grupul avea tinte concrete si date pentru comiterea atacurilor. Suspectii vor fi adusi in fata unui judecator de la Curtea Federala joi.

Presupusul lider al grupului era din orasul Augsburg, situat in landul Bavaria, potrivit presei germane, in timp ce adjunctul sau era din landul Saxonia.

Numarul persoanelor care solicita azil in Germania a crescut dramatic in ultimul an, cu peste 200.000 de cereri in 2014. Guvernul a anuntat marti ca se asteapta ca numarul sa creasca la 400.000 anul acesta.

Tensiunile pe tema imigratiei au crescut in ultimele luni, in special in Saxonia. Mii de persoane au protestat la marsuri la Dresda anul acesta, la apelul gruparii antiislam Pegida.