Armata nigeriana a eliberat aproape 700 de ostatici, in mai putin de o saptamana, din padurea Sambisa, ascunzatoare a gruparii islamiste Boko Haram in nord-estul tarii, in timp ce ramane in continuare incerta soarta liceenelor din Chibok rapite anul trecut, informeaza AFP.

Boko HaramFoto: Captura YouTube

"Un alt grup de 234 de femei si copii" rapiti de gruparea islamista "a fost eliberat joi" din aceasta padure, a anuntat vineri seara Statul Major, intr-un comunicat.

"Acestia au fost evacuati si condusi impreuna cu alti fosti ostatici intr-un loc unde se efectueaza identificarea lor", a precizat armata.

In zilele precedente, aproximativ 500 de femei si copii au fost deja eliberati: un grup de circa 300 de captivi a fost evacuat marti, iar alti 160 de ostatici au fost eliberati joi.

"Asaltul asupra padurii continua pe mai multe fronturi", a mentionat armata, explicand ca isi concentreaza eforturile asupra "salvarii ostaticilor civili si distrugerii tuturor taberelor teroriste si a echipamentelor acestora" din padurea Sambisa.

Numarul ostaticilor eliberati in ultimele zile ofera o idee privind amploarea rapirilor in masa comise de gruparea islamista, acum afiliata organizatiei Stat Islamic (SI).

Potrivit Amnesty International, aproximativ 2.000 de femei au fost rapite de la inceputul lui 2014 de catre Boko Haram.

Nu se stie inca daca printre ostaticii eliberati se numara si unele dintre cele 219 liceene a caror rapire, la Chibok (nord-estul tarii), pe 14 aprilie 2014, a provocat indignare internationala.